Telia har Norges beste 4G-nett for andre år på rad

For andre år på rad har Mediehuset TEK.no presentert Norges største uavhengige dekningstest av norske mobilnett, og resultatene viser også i år at Telia har landets beste mobildekning. Årets test er tidenes mest omfattende.

Bilde av Telia på scenen med diplom
12 000 km og 1,1 millioner målepunkter. Telia har landets beste mobildekning. Foto: Telia. 

Telia har Norges beste mobilnett for andre år på rad. Det konstaterte mediehuset TEK.no etter å ha utført tidenes mest omfattende uavhengige dekningstest av norske mobilnett. Det er ikke mer enn ett år siden Telia stakk av med seieren ved forrige landsdekkende dekningstest. Da kjørte ansatte i TEK.no over 5000 kilometer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord, og tok over 2000 punktmålinger på nesten 350 steder på veien. Resultatet ble en marginal seier til Telia.

Den gang lovet dekningssjefen i Telia, Tommy Johansen, at Telia ikke kom til å gi fra seg posisjonen lett. 

Bilde av Tommy Johansen
Dekningssjef i Telia, Tommy Johansen. Foto: Telia.

- Jeg vil si at seieren i år er større enn i fjor. Da var det en marginal seier til Telia. I år er den mer tydelig, og det er ekstra stas når det er gjort en såpass omfattende test, sier Tommy Johansen. - Jeg sa i fjor at vi ikke skulle hvile på laurbærene, seieren i år er et godt bevis på det. Vi har Norges beste 4G-dekning.

Tidenes mest omfattende test

De siste årene har TEK.no utført årlige dekningstester for å gi sine lesere best mulig forutsetninger for å velge mobilnettet med best hastighet, dekning og pålitelighet. Med flere målepunkter, parametere og nye målemetoder er årets dekningstest tidenes mest omfattende. I år har 11 ansatte kjørt over 12 000 kilometer og målt på hver 15. meter hvorvidt du er koblet til 2G, 3G eller 4G.

De målte opp- og nedlastningshastigheter med Ookla Speedtest, kvalitet på videostrømming med Huaweis Speedvideo-app og signalstyrke og nett-teknologi med appen G-NetTrack Pro. Til sammen ble det gjennomført godt over 4000 punktmålinger på 566 steder i Norge for endelig å konkludere at Telia, for andre året på rad, har det raskeste mobilnettet i Norge.

TEK.no konkluderer slik:
«Slår vi sammen alle disse kriteriene kommer det klart frem for oss at vi har en vinner. Årets vinner av den store dekningstesten er Telia».

Lover enda hardere satsning

Men selv om det nå er en større avstand mellom konkurrentene, så lover dekningssjefen en enda hardere satsning på 4G:

- Vi er ikke ferdige med utbyggingen. Vi skal fortsette å jobbe systematisk og grundig med utbyggingen av 4G og 4G+ over hele landet. Det er liten tvil om at konkurrentene våre har tråkket til for å forsøke å ta igjen posisjonen sin. Vi skal svare med å gi den beste kundereisen og surfeopplevelsen til Norges befolkning, forteller Johansen.

Logo TEK.no
Med TEK.no-testen forsvarte Telia dekningstronen. Foto: Logo TEK.no

Les hele testen med resultatene inndelt i landregionene i TEK.no sin artikkel her ().

Siden 2014 har Telia stått på enormt for å bygge ut 4G-nettet sitt. I 2016 fikk Telia også en pris for sitt utrettelige arbeid med å bygge ut mobilnettet. I løpet av svært kort tid har 4G-dekningen nådd ut til snart 98 prosent av befolkningen. Dekningssjefen er klar på at dette er en viktig satsning for Telia.

- Vi bygger mobilnett for fremtidens krav. Når vi bygger en ny stasjon har denne alltid 4G og i mange tilfeller 4G+, og resultatet vil være at 4G-dekningen i løpet av neste år vil være bedre enn dagens eksisterende taledekning på 2G/3G, altså over 99 prosent, forteller Johansen.

Bygger ut nett for tingene dine

Resultatet betyr at du som Telia-kunde har Norges beste 4G-dekning, og det er viktig. I dag er arbeidsplassene mer mobile enn noen gang før, og mobiltelefoni er i mange tilfeller kritisk for virksomhetene. Direktør for Telia Bedrift, Jon Christian Hillestad, forteller at Telias prisvinnende mobilnett også er det samme nettet som nå bygges ut for å tilrettelegge for tingenes internett (IoT). IoT er en av de viktigste byggeklossene for å digitalisere samfunnet og bedrifter.
 
- Telia har tatt en ledende posisjon innenfor IoT. Dette vil sørge for at bedriftene kan koble sammen alle dingsene sine og få digitalisert sine virksomheter. Siden vi lanserte denne teknologien i desember 2016 har vi opplevd en enorm etterspørsel etter å få være med på denne reisen, forteller Hillestad. - Vi har et av verdens mest moderne mobilnett og har i tillegg endel verktøy knyttet til IoT som vi åpent tilbyr våre kunder og partnere. Sammen med samarbeidspartnere ønsker vi å bidra til å digitalisere samfunnet. Norge har tradisjon for å ligge langt fremme med mobilteknologi. Det er viktig at vi nå ivaretar denne rollen. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Hillestad

Direktør for Telia Bedrift, Jon Christian Hillestad.
Direktør for Telia Bedrift, Jon Christian Hillestad.

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Telias dekningsutbygging de siste årene

  • Kåret til årets teleoperatør av Mediehuset TEK (2015 & 2016)

  • Har det mest stabile mobilnettet (Rapport fra statseide Simula Research Laboratory, 2016 & 2017)

  • Vant deknings- og hastighetstest i uavhengige målinger gjort av folk flest (Ookla, Q1, Q2 & Q3 2016)

  • Vant dekningstesten gjort av TEK.no (mai 2016)

  • Første til å tilby Roaming i Norden og Baltikum til samme priser som i Norge (Roam Like Home)

  • Først ute med 4G+ (2015)

  • Vant tidenes mest omfattende dekningstest i Norge gjort av TEK.no (mai 2017)

Kjøp produktet her

Se dekningskartet

Se dekningskartet

Kjøp

Les også:

Sømløst opptak av samtaler og meldinger

Løste vanningsproblemene med IoT

Effektiviserer entrepenørbransjen med IoT

Nyhetsbrev fra Telia

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få mer spennede innhold fra Telia Bedrift. Vi deler ikke adressen din med andre.

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei