Verdensrekord i mobildata

Telia tar mobildata på alvor, og viser veien mot 5G. I god tradisjon er vi først ute med verdens raskeste mobilnett. På dagen seks år etter at NetCom (nå Telia) var først i verden med å introduserte 4G, ble det igjen skrevet telehistorie, da hastighet over 1 gigabit pr sekund ble demonstrert.

Foran både samferdselsminister og presse ble det bevist at mobildata kan nå hastighet opp til, og over 1 gigabit pr sekund. Teknologien som brukes for å få dette til, er et viktig skritt på vei mot 5G. Riktignok ligger 5G noe frem i tid, men denne demonstrasjonen viser at det er mulig å oppnå svært høye hastigheter med eksisterende teknologi. Denne testen ble nemlig utført utenfor kontrollerte testomgivelser, i et operativt nett.


For å oppnå det Telia kaller 4,5G benyttes teknologi som kalles LTE Advanced Pro. I praksis betyr dette at allerede tilgjengelige frekvensressurser «stables» oppå hverandre for å gi ekstra fart. Med slike hastigheter blir det raskere å bruke mobildata enn de aller fleste hjemmenett. Telia har i dag over 95 prosent befolkningsdekning på 4G og dekker over 1,5 millioner mennesker med 4G+ i alle landets fylker. Bare i 2015 har NetCom (nå Telia) satt på lufta over 1500 4G-basestasjoner og neste år vil utbyggingen og utrullingen av ny teknologi fortsette i samme fart.

Les mer om NetComs (nå Telias) verdensrekord i mobildata her.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!