Marius tester Marshall Kilburn

I Telia er det tradisjon at kunder tester produkter for oss i en serie vi kaller «Testpilot». Denne gangen er det Marius Henriksen fra Gjøvik som setter Bluetooth-høyttaleren Marshall Killburn på prøve. Er du på jakt etter den perfekte julegaven for musikkelskeren i familien bør du lese videre!

Oppdatering 11. juli 2017: Produktet som omtales her, er ikke lenger i salg. 

Jeg har nå hatt min nye Marshall Kilburn høyttaler i litt over en uke, og jeg må bare si at jeg er strålende fornøyd. Lyden er svært tilfredsstillende og den er oversiktlig og brukervennlig. Den er lett for folk flest å lære seg å bruke og brukermanualen er oversiktlig og lett å tyde. Håper de som leser dette setter pris på min anmeldelse. Innhold i esken er: brukermanual, strømledning, en audiojack ledning m/ 3,5mm plugg i begge ender og selvsagt selve Marshall Kilburn-høyttaleren.

Design:

Det første som var iøynefallende når jeg åpnet pappesken, var at den var i en beskyttelsespose i filt og det får deg til å føle at det du har fått faktisk er et kvalitetsprodukt. Når du tar av denne filten kommer nostalgien frem, den er på alle måter lik de gamle gitarforsterkerne til Marshall. Den veier også litt men ikke så mye at det er til bry. Vekten gjør så du kjenner at det er kvalitetskomponenter denne høyttaleren er laget av. Den har også en fin bærereim som også minner om en god gitarreim som gjør at den føles (og er) trygg å løfte og bære. Denne reimen kan tas av og på. Fronten består av uavtagbart vevet filter som beskyttelse foran høyttalerne og selvfølgelig det ikoniske Marshall-merket. 

På toppen har du en 3,5mm audiojack inngang, 3 stk ledlys som viser hvilken tilkobling du bruker, enten det er 3,5mm input eller bluetooth og en LED for varsling av lavt batteri. En volum, en bass og en diskant-knapp man kan vri på. Du har to trykknapper, en for bluetooth-paring og en for å skifte tilkobling. Og til slutt har du en av/på flippbryter, for å fullføre det nostalgiske designet.

Baksiden har en bassrefleks og selvfølgelig strømuttaket. Det er også en egen luke til batteriet. Hvis batteriet blir utslitt eller ødelagt kan du bytte det! Designet gjør så denne høyttaleren kan passe inn til nesten hvilken som helst tilstelning. Jeg kan nesten garantere at uansett hvor du tar med deg denne høyttaleren vil folk snu seg å se på den.

Nostalgi.(Kilburn på toppen)

Lydkvalitet:

Jeg vil anbefale å spille i et par minutter på lavt volum den første gangen. Den vil spille lavt selv om du skrur opp volumet på fullt den første gangen da høyttalerne vil varmes opp før men kan spille høyere. Når høyttalerne er varme kommer også den varme, gode lyden til Marshall. Det at du kan justere bass og diskant i tillegg til volum, gjør at du selv kan finne din innstilling som du liker. Marshall har fortsatt stilen sin og man kan høre alle de forskjellige instrumentene i sangen du hører på. For meg er det en fryd å høre på sangene mine på denne høyttaleren. Hvis man vil ha ekstra bass kan man bare vri på bryteren så får man det! Bassen vil ikke bli for dyp og den vil heller ikke slå så hardt(skarpt) at den ødelegger sangen.

Det at Kilburn har et Bassrefleks-system med ett 4" element, gjør at bassen får en fin flyt i seg. Mellomtonene og diskanten gjør så man kan virkelig drømme seg bort i musikken til tider, men dette må man justere selv for å få tonene riktig, avhengig av akustikken i rommet. Jeg hadde i begynnelsen litt trøbbel med audiojack'en i form av litt knitring, men ikke noe som vedvarte så veldig lenge. Vil allikevel anbefale å bruke Bluetooth. Jeg vil si at lyden i denne høyttaleren er over min forventning og sikkert over forventningen til andre som bestemmer seg for å kjøpe denne høyttaleren.

Bassreflex-system

Batteritid:

Jeg har sikkert spilt 13-14 timer med ganske høy lyd, og har ennå ikke fått den røde batterilampen. Så jeg vil si at batterilevetiden på denne enheten er ganske god. Det gjør at man antakeligvis ikke vil gå uforberedt tom for strøm, da man som regel vil lade den lenge før batteritiden er utløpt. Kilburn går også i dvalemodus etter kort tid uten lydtilførsel som sparer batteriet betraktelig hvis den blir stående på. Kan enkelt bli vekket ved et trykk på en "Wake"-knapp. Personlig er jeg svært imponert over batteritiden, som skal vare opptil 20 timer.

Luke for bytte av internbatteri

Konklusjon:

Hva skal jeg si? Jeg er storfornøyd med min Marshall Kilburn! Trykket og flyten i lyden ga meg nesten litt bakoversveis da jeg ikke forventet sånn lyd fra en høyttaler i denne størrelsen. Jeg er veldig fornøyd og setter pris på muligheten til selv å kunne justere diskant og bass, i tillegg til volum sånn at jeg kan optimalisere lyden uansett akustikken i rommet jeg er i. Utrolig hendig bærereim som gjør at den føles trygg å lett å bære. Oversiktlig og lett å lære, og et klassisk, allsidig og delikat design. Det jeg kanskje ikke liker (hvis det er noe) er at den kan være litt tung hvis man skal bære den langt. Ellers var denne høyttaleren meget gjennomført i både design, lydkvalitet og batteritid. Meget fornøyd, jeg vil anbefale Kilburn på det sterkeste. Jeg fikk til informasjon som testpilot for Telia, lov til å beholde høyttaleren etter denne testen.

Terningkast:

Mitt terningkast blir 6! 

+ Egne knapper for diskant og bass

+ Bassreflex-system

+ Mulighet til bytte av internt batteri

+ Bærereim

 - Litt tung

 

 

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!