5 tips til ekte opplevelser med Airbnb

Reise betyr å møte nye mennesker, oppleve mer og få en pause fra hverdagen. Mobilen har også blitt en viktigere og viktigere del av hele reisen. Vi leter etter inspirasjon for å finne nye destinasjoner og overnattingssteder, og når vi kommer frem får vi tips til steder å spise og opplevelser via venner i sosiale medier. En taxi bookes enkelt via app, og kartfunksjonene gjør at du finner veien rett til museer og severdigheter. Og nå overnatter man like gjerne i noens hjem som på hotell.

Flere har også fått øynene opp for å bruke Airbnb, og over 200 000 nordmenn benyttet denne typen overnatting for å utforske verden på en ny måte i fjor, men fortsatt lurer mange på hvordan man egentlig bruker tjenesten. Er du usikker på hvordan du går frem er det smart å lære av ekspertene på området.

Alternativ tekst

Melissa Hegge har vært en pioner i bruken av Airbnb, og har knyttet et nettverk gjennom tjenesten som består av folk fra alle verdenshjørner. Og ikke minst får hun muligheten til å gjøre noe av det hun liker aller best: Reise enda mer!

Se hvordan Melissa Hegge får muligheten til å oppleve mer med Airbnb i Telia Stories:

 

SKAL DU UT OG REISE SNART? HER ER MELISSAS 5 TIPS FOR Å FINNE DE BESTE AIRBNB-LEILIGHETENE:

 1. Det unike med Airbnb er man har mulighet å bo i litt utradisjonelle boliger. La deg inspirere ved å fordype deg i Airbnb sine egne ønskelister, basert på tema som

  1. "Vindmøller"

  2. "Ferier ved vannkanten"

  3. "Slott"

  4. Er du fan av design så sjekk ut denne "ønskelisten"

 2. Sjekk ellers Airbnb "most popular" list.

 3. Skal du på storby-tur så hjelper det lite å bo i en kul leilighet hvis du er på helt feil side av byen. Så det viktigste er å gjøre research og finne ut hvilket nabolag DU vil bo i. Hva er viktigst for deg? Shopping, uteliv, vin og mat eller for eksempel kunst og museer? Airbnb er representert i nesten alle nabolag i hele verden. Dette gir deg muligheten til å booke overnatting midt i ditt eget smørøye og finne perler du ellers ikke ville fått muligheten til å oppleve. Nabolagsguidene til de forskjellige områdene i de største byene er innholdsrike og gir et godt innblikk inn i de forskjellige områdene. For meg var TOKYO-guiden gull verdt på min nylige tur til Japan. Jeg endte opp i dette nabolaget og bodde i denne røffe, stilige leiligheten.

 4. Etter å ha funnet området du vil bo i er det lettere å lete etter leiligheten som passer deg. Søk på kriterier som antall soverom, bad, vaskemaskin, trådløst nett, TV etc. Undersøk også om leiligheten ligger i nærheten av offentlig transport, og hvor lett det er å komme seg til og fra flyplassen.

 5. Funnet hjemmet du vil bo i? Send verten en forespørsel om ledige datoer. Fortell gjerne litt om deg selv og dem du reiser sammen med. Er dere kjærestepar, vennegjeng eller familie? Målet med reisen, er det jobb-tur eller ferie? Når klokken dere vil ankomme og sjekke ut. Er det noe spesielt dere vil se eller gjøre når dere besøker vertens hjemby? Og viktigst av alt! Ha en verifisert profil med bilde og litt info før du kontakter verten. Det vil øke sjansen betraktelig for å få napp på drømmeleiligheten. Og send gjerne forespørsel til flere verter samtidig, så har du flere valgmuligheter.

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

FAKTA

 • Airbnb er en markedsplass for folk å leie ut, oppdage og bestille unike overnattinger rundt om i verden
 • Grunnlagt i august 2008 og basert i San Francisco, California
 • Airbnb er en forkortelse for selskapets opprinnelige nettsted: Airbedandbreakfast.com

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!