9 anbefalte podcaster

De underholder, engasjerer og informerer. Ja, vi elsker podcaster. Dette er våre favoritter du bør lytte til.

Foto: Telia

Podcaster er populært som aldri før, og de har en evne til å engasjere og underholde selv om temaet kan virke kjedelig. Det finnes nå utallige podcaster man kan lytte til. Vi har laget en liste med en god miks av norske og utenlandske podcaster det kan være verdt å lytte til, uansett hvor du er i Norge.

Går ferien til utlandet i sommer kan du også lytte bekymringsfritt til podcaster dersom du er i EU, EØS-land eller Sveits. Les mer om Roam Like Home her

Les om Storytel, bøkenes Spotify, her

Humor

WTF with Marc Maron podcast

Denne topper humorlistene over podcaster på blant annet iTunes score-liste. Komiker Marc Maron snakker om, og undrer over, komplekse filosofiske spørsmål. Ofte har han kjente bransjekollegaer eller kjendiser med seg i studio. Lattergaranti!

Misjonen på P4

Atle Antonsen og Johan Golden muntrer alltid opp en kjedelig biltur i tidsrommet ti til tolv fredag formiddag. Humorprogrammet deres går på P4 og er tilgjengelig som podcast via P4s podcast. Antonsen og Golden har påtatt seg oppgaven om å belyse norske lokalnyheter, som man rett og slett kan lure på hvorfor i det hele tatt har fått spalteplass. Lenge leve agurknytt!

Radioresepsjonen

Brødrene Sagen og Bjarte Tjøstheim lager en av landets morsomste podcaster. Det er rett og slett ikke så mye mer å si.

WTF with Marc Maron podcast. Foto: WTFpod

Kunnskap, historie og resonnering

Freakanomics Radio

Dette er en podcast av de amerikanske radiovertene Stephen Dubner og Steve Levitt. Hver uke publiserer de podcaster hvor de snakker om hverdagen, mennesket og naturen. Temaene spenner fra utroskap og drap til oppdragelse og sport. Ofte har makkerne interessante personer i studio som de diskuterer sammen med. Episodene er både informative og morsomme. Trolig vil du bli en smule klokere og.

This American Life

Det som er fint med allsidige podcaster er at man ikke blir lei, og det blir man ikke av This American Life. Dette er en ringrev i podcast-verdenen med radiovert Ira Glass. Første episode av podcasten var allerede i 1995 og er en av de mest brukte podcast-ene i USA. Hver episode tar for seg ett tema med stor variasjon emner. Mest av alt er det hverdagshistorier fra folk, men gjerne med en dramatisk vinkling. Episodene er følelsesladde, morsomme og kunnskapsrike.

Radiolab

Beskrivelsen av Radiolab er som følger: "Radiolab er et program som handler om nysgjerrighet. Det er der ideer blir belyst gjennom lyd, og hvor skillet mellom vitenskap, filosofi og menneskelig eksistens brytes". Vel, allerede der blir man solgt. Dette er en podcast som hylles av veldig mange, og som omtales som en perfekt komposisjon. Det høres i hvert fall vakrere ut enn en ren lydproduksjon, som en podcast rent teknisk faktisk er.

Ira Glass i This American Life. Foto: This American Life

Nyheter og Sport

60 Minutes

Dette er et populært nyhetsmagasin i USA og produseres av CBS News. I 60 Minutes podcast får du altså lydversjonen av nyhetsmagasinet, som er minst like interessant audioversjon.

Aftenpodden

Dette er Aftenpostens podcast, og samler opp ukens nyheter og saker innenfor politikk og samfunn. Her samles vertene Lars Glommes, Trine Eilertsen og Sarah Sørheim rundt mikrofonene for å oppdatere deg på stort sett det du bør vite. Aftenposten har også en egen podcast for sport, Aftenpodden Sport.

Josimar

Dette er et fotballtidsskrift som også lager en podcast. Josimar leverer fotball-  og sportsnyheter på en svært underholdene måte. De lever etter å formidle entusiasmen, sorgen, raseriet og kjærligheten som følger en supporters hverdag. Man trenger ikke være spesielt interessert engang for å la seg rive med!

Aftenpostens podcast, Aftenpodden Foto: Aftenposten.no

Krim

Serial

Veldig mange har hørt om podcasten Serial. Serial er den beste og mest spennende krim-podcastene av de alle. For de som ikke har hørt om den, så er dette lydprogrammets Making a Murderer. Serial er laget av de samme som produserer This American Life. For hver av de foreløpige to sesongene tar radioverten Sarah Koening for seg en sann historie som vi følger gjennom hele sesongen. I første sesong får vi vite historien om Adnan Syed, som ble antatt å drepe sin eks-kjæreste. Andre sesong handler om Bowe Bergdahl og krigen i Afghanistan, og hans eks-fangenskap hos Taliban. Det blir umulig å ikke la seg engasjere av disse historiene. Man bare må følge med, episode etter episode.

Serial Podcast. Foto: Serial

Les om dingsene du trenger i sommer

Dersom du også er en lesehest kan du få appen Storytel gratis i tre måneder med ditt Telia-abonnement. Sjekk ut tilbudet her! Gå sommeren i møte med interessant og morsomt stoff på mobilen!

God sommer!

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Se dekningskartet

Se dekningskartet

Kjøp

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei