Appene som gjør studenthverdagen enklere

Har pulsen begynt å stige? Sover du dårlig om natten? Er du stresset for alt du skal gjennom? Det er den tiden på året. Det er eksamenstid. Vi har listet opp noen apper som kan være til hjelp for studenten. De gode resultatene får du ved å kombinere trening av hjernen med fysiske pauser.

Eksamensperioden er for mange et eviglangt sammensurium av stress, uendelige pensumsider og tunge øyelokk. Særlig i mørketiden kan det virke uoverkommelig, men julen kommer og ferien er bare noen steinkast unna. I mellomtiden finnes det apper som kan hjelpe deg med strukturering, den lille pausen eller hjernetrimmen.

Sworkit-app

Avkobling og søvn

Først og fremst er det beste rådet en lett fysisk pause. Det er viktig å lære seg å koble av og pleie kropp og sinn. Da vil du også bli mer fokusert. Trening har så mange helsefremmende effekter at det kunne vært skrevet en liten novelle om det, men det skal vi ikke gjøre her. Det kan være vanskelig å sette av tid til trening midt i eksamensperioden, men det er viktig. Derfor anbefaler vi appen Sworkit. Med denne appen har du en personlig trener i lomma. Den gir deg korte og effektive treningsøkter, basert på hvor lang tid du selv velger at økten skal vare. Om økten bare er på fem minutter, foreslår appen effektive øvelser med en varighet på 30 sekunder. Du kan velge mellom yoga, styrke, puls eller stretching. Denne appen er populær blant treningsentusiaster over hele verden, og er perfekt når du har dårlig tid.

Sleepcycle-app

Eksamensstress har lett for å gå ut over nattesøvnen. Får du ikke sove på natten, er du trøtt på dagen når du skal lese ¿ en evig og ond runddans. Appen Sleep Cycle er ingen nyhet, men den er et godt hjelpemiddel når søvnproblemene er som verst. Appen registrerer søvnmønsteret ditt og vekker deg når du er i det letteste søvnlaget. For å slippe å stå opp når du er som en bjørn i dvale, vil appen vekke deg når du er mest mulig opplagt og uthvilt.

 

Når du nå har fått kontroll over kropp og sinn, nerver, stress og tretthet, er hjernen klar for litt trim.

Memorado-app

Hjernetrim

Hjernetrim er veldig god trening dersom du ønsker å bedre dine kognitive ferdigheter. Der er det vel forbedringspotensialer hos de aller fleste. Memorado er ypperlig for trening av hjernen. I appen registrerer du hvilke forbedringsbehov du har, for eksempel å unngå å bli lett distrahert, lære å forholde deg rolig i kaotiske omstendigheter (check!) eller noe så enkelt som å bli bedre i matte. Når du registrerer dine forbedringsbehov, vil appen tilpasse treningsprogrammet ut fra dette. Deretter tar appen deg gjennom flere spill som skal stimulere hjernen på rett måte. Appen kan være utrolig nyttig for studenten som ønsker å få maks ut av hjernekapasiteten.

Mindjet-app

Kaos eller struktur

Struktur er vel den beste egenskapen man kan ha når eksamenslesingen prikker deg på skulderen. Da kan det være litt frustrerende når selv foreleseren sliter med å ha struktur på forelesningen. Hvordan skal du kunne ha kontroll på notatene dine da? Mindjet er en app som enkelt løser dette problemet. Appen er et verktøy der du enkelt kan lage gode og oversiktlige tankekart, med notater eller tekstbobler eller hva du selv ønsker. Appen er tilgjengelig for iPad.

Flashcards-app

Er du en person som går lei av å pugge de samme avsnittene om og om igjen, er Flashcards+ et godt appforslag. Dette er appen som gjør pugging gøy ¿ i hvert fall om du liker å spille. Appen er et puggeverktøy hvor du kan lage dine egne spørsmål og svar, og så blir du testet ved å stille deg selv spørsmålene. Studier blir til en lek ¿ og lek er jo gøy.

mattilbud-app

Økonomi

Vi kan ikke anbefale apper til studenter uten å nevne apper som hjelper deg med en anstrengt økonomi, og der er Mattilbud selvskreven. Appen gir deg oversikt over alle tilbudene til matvarekjedene og opplyser om det beste kuppet for uken. En krone her og en krone der. Studentappen er en annen app som gir oversikt over studentrabatter og fordeler i hver studentby. Du skal da ha noen fordeler ved å være student på stramt budsjett.

 

Last ned appene og se om de gjør studenthverdagen din litt lettere! 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!