Roboten AV1 lar Eirik være med på alt via 4G-nettet

Med roboten AV1 fra No Isolation er 10 år gamle Eirik, som har cerebral parese, med på skolen, på leken og på festen, selv når han ikke kan være der. Takket være suveren 4G-dekning fra Telia, kan langtidssyke barn som Eirik få en rikere hverdag. I den andre Telia Stories-filmen om AV1 kan du se at mobilteknologi gjør fantastiske ting.


Les mer om Telias samarbeid med No Isolation, og se den første reklamefilmen her
.

Hverdagen er viktig og en selvsagt del av livet. For barn er hverdagen mer enn bare hverdag. Læring på skole og sosialisering gjennom lek med venner er avgjørende for barns utvikling. Dessverre kan ikke alle barn være med i egen hverdag, så ofte de vil. På grunn av sykdom må de ofte være borte fra den vanlige hverdagen i lange perioder. Med 4G og AV1 trenger det ikke være slik.

- Det er til enhver tid over 6000 langtidssyke barn i Norge. Disse barna sliter med mange ulike diagnoser, men felles for dem alle er at de sliter med ensomhet og sosial isolasjon som en konsekvens av sykdommen. Denne ensomheten kan ofte oppleves som verre enn selve diagnosen og behandlingen de går igjennom. Derfor er det å kunne være med på skole og fritidsaktiviteter, tross sykdom, viktig for langtidssyke barn. Med AV1 gjør vi dette mulig. AV1 er en fysisk enhet som står i klasserommet og som klassekameratene kan ta med seg rundt. Det syke barnet kan selv styre roboten, og gjennom kamera, mikrofon og høyttaler i AV1 delta i hverdagen via mobil eller nettbrett, sier leder i No Isolation, Karen Dolva.

Karen Dolva, leder i No Isolation

I den siste filmen i serien Telia Stories vises AV1 i sine rette elementer: Alle tenkelige steder og aktiviteter i et barns hverdag. Siden roboten er liten, lett og tåler en støyt, kan Eiriks venner ta den med over alt. På den måten slipper Eirik å gå glipp av læring, lek og moro mens han er borte på grunn av opptrening.

-Telia er stolte av å kunne være med og muliggjøre en løsning som AV1. Det er inspirerende å se hvordan No Isolation utnytter mulighetene det suverene 4G-nettet vårt gir. I denne filmen ser vi hvor nyttig den lille roboten vil være for langtidssyke barn, og hvordan mobilteknologi kan gjøre virkelig fantastiske ting, sier Karl Fredrik Lund leder for Telia Privat. 

Telia støtter også No Isolations arbeid med AV1 gjennom MobilPant-ordningen. Pant mobilen hos oss, og vi gir et bidrag til No Isolation.
 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Bidra du også

Bidra du også

Kjøp

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei