Telia Stories:
Nå «ser» blinde med mobilen

Visste du at mobilteknologi kan hjelpe blinde til å «se»? Er melken gått ut på dato? Har disse sokkene samme farge? Og hva står det i brevet jeg akkurat fikk? Det kan blinde og synshemmede finne ut av via mobilen sin. For Anne Berit et teknologi en venn i nøden, som gjør at hun sparer både tid og energi i hverdagen og kan få hjelp fra helt uante steder og ukjente mennesker.

Se her hvordan synshemmede Anne Berit får hjelp av mobilteknologien i sitt hektiske hverdagsliv.


Anne Berit har en øyesykdom som gjør at synet hennes er svært begrenset, og det har gått gradvis nedover. Men hun lever i en hektisk hverdag og har et aktivt liv. Med apper som Be My Eyes slipper hun å være avhengig av andre for å komme seg rundt. Appen gjør at synshemmede og blinde kobles opp mot seende som har registrert seg som hjelpere, og på denne måten får de støtte til å løse små og store hindringer.

- Jeg bruker hørselen mye når jeg er ute og går, og kan orientere meg ved hjelp av den. Men å «låne» et par øyne via Be My Eyes hjelper meg med helt dagligdagse ting, og jeg kan faktisk gjøre ting på egen hånd uten å være avhengig av andre. Uten forpliktelser eller at jeg føler at jeg bryr noen. Det gir en frihetsfølelse, sier Anne Berit.

Les mer om Be My Eyes på bemyeyes.org. Appen er foreløpig kun tilgjengelig for iPhone, men det jobbes med en versjon for Android. Last ned appen til iPhone her

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!